8. jan. 2016

Året der gik - De bedste og de værste

Sidste år ved den her tid, lavede jeg en lille hitliste over årets syprojekter. Det var faktisk lidt af en øjenåbner for mig, så jeg har tænkt mig at slæbe jer igennem et lignende indlæg igen i år. Jeg vil spare jer for en gennemgang af hele året, men nøjes med få produktioner, udvalgt efter kriterierne "Mest brugte" og "Mindst brugte".

Igen i år har det været en sjov øvelse, f.eks. kan jeg se at mine 3 mindst brugte projekter er havnet i bunken af 3 vidt forskellige årsager. Et par af dem er jeg faktisk meget glad for, og der er også lagt meget arbejde i noget af det. Og alligevel er der bare noget der ikke fungerer.
Og så er der der noget af det jeg har brugt allermest, som nærmest er lidt venstrehåndsarbejde, der i hvert fald ikke imponerer i hverken udførelse eller teknik.

Just as I did last year around this time, I have made a list of my most worn and least worn garments of the year. It's a great excercise that really helps me focus my sewing. 

Mest Brugte / Most worn

1. Bukser Pants
Muligvis det par bukser jeg nogensinde har haft, der har siddet bedst. Det er en finpudsning af det mønster jeg engang lavede hos How to do fashion, så jeg har lagt virkelig meget arbejde i at nå den rigtige pasform. Jeg har sagt det før, og nu gør jeg det igen, for sådan en konstruktionsworkshop er altså alle pengene værd!

Possibly the best fitting pair of pants I have ever had! I made the pattern at a construction workshop at How to do fashion a few years back.

2. Prikket kjole Speckled dress
Super simpel kjole, virkelig hurtigt syet, og meget behagelig at have på. Stoffet er en ret billig viskose fra Stof og Stil, som faktisk har overrasket meget positivt. Det holder sig pænt i vask, og krøller ikke nævneværdigt. Skulle jeg lave den igen, ville den nok lige blive 5 cm længere, ligesom jeg også ville lave ærmerne helt lange (siger jeg lige nu, fordi det er så pisse koldt i de her dage)

Very simple and so comfortable to wear. The fabric is from Stof & Stil, and is a surprisingly good quality. I would probably make length and sleeves a bit longer, should I ever make another version.

3. Shift kjole Shift dress
Jamen hvad er der næsten at sige her.... Den er sort, den er enkel og der er ikke noget der strammer! Det er ren kærlighed.

Simple, black and nothing that tightens anywhere. How can I not love this!

4. Halv sol nederdel Half circle skirt
Hang på mig det meste af sommeren, og er både klædelig og rigtig meget mig. Lavet efter en tutorial på You Tube.

This skirt was one of my summer favorites, I just love the half circle shape. Made after a You Yube tutorial.

Mindst Brugte / Least worn

1. Sommerkjole Summerdress
Største fiasko i år. Jeg har ikke haft den på en eneste gang, siden jeg hæftede den sidste tråd. Det er stoffet, den er gal med, tror jeg. Hverken print eller farver klæder mig, og det er næsten sådan at jo mere jeg ser på billedet, jo mindre kan jeg lide kjolen. Oven i hatten er den tilmed også sjusket syet.

My biggest failure this year! I haven't even worn it once, since I finished it. I dont like the print and the colours on me, and on top of that, the finishing is really sloppy.

2. Trøje med peplum Peplum sweatshirt
Men se her er det straks værre. For jeg er faktisk helt vildt med den her trøje! Stoffet er en virkelig lækker isoli, og den er blød som smør at have på. Den sidder også godt og burde jo egentlig ligge lige midt i min comfortzone. Og alligevel tager jeg den altid af igen, når jeg prøver den. Jeg føler mig alt for damet! Jeg har dog ikke helt opgivet den, og har planer om at lave et par få men radikale ændinger. Hvis jeg altså får den tilbage fra røgbomben der engang var vores hjem.

I actually really love this sweatshirt! It has a nice fit and the fabric is great, but I feel way too ladylike wearing it. I am not giving up on it yet though, and I'm planning a few changes to make it more my style.

3. Kjole med slå-om overdel Dress with wrap top
Det her er måske det aller ærgerligste overhovedet. Jeg brugte temmelig lang tid på at nå frem til pasformen på både over og underdel, og jeg var ret tilfreds med resultatet. Men efter første vask er der kommet et langt lyst mærke på tværs af brystet. Jeg ANER ikke hvordan det er opstået, kjolen har tørret på en bøjle og har ikke hængt i direkte lys. Det ligner næsten en fejl i stoffet, som først er blevet synlig efter noget af det sorte er skyllet ud. Mærket er ret synligt, så jeg får den ikke brugt igen, tror jeg.

This is so sad! I was really happy with the result of this dress, and I put a lot of work in the fitting. But after the first wash, a large streak appeared across the chest. I have NO idea how this happened, but is very visible, so I doubt I will wear it again.


Alt i alt synes jeg faktisk det har været et godt sy-år! Jeg har ikke lavet så meget som jeg kunne ønske mig, men til gengæld synes jeg, at jeg er sluppet billigt i kategorien "mindst brugt".

Nu gælder det planlægningen af næste års projekter, og det kribler efter at komme igang!

This past year has not been my most productive year ever, but I do think the list of "least worn" could have been a lot longer, and looked a lot worse. So all things considered, it has been a good year, I think. Next thing up is the planning of a new sewing year, I can't wait to get started!


2 kommentarer:

  1. Ah men, du ved jo, at jeg elsker dine ting! De bukser ser altså fantastiske ud. Tror jeg skal prøve en mønsterkonstruktionsworkshop i det nye år!
    Hvor er det ærgerligt med kjolen. Har du overvejet at farve den sort? Måske kunne det redde den?

    SvarSlet
  2. Tak skal du have Mette:-) Og ja, du skal da med på workshop! Jeg skal i hvert afsted, næste gang Nanna fra How to do fashion kommer til Århus.
    Jeg har også overvejet at farve kjolen, det kunne måske godt hjælpe....

    SvarSlet

Template by Pink + Lola